youtube

Investeren in landbouwgrond

Investeren in landbouwgrond was eerder voornamelijk het speelveld van gemeenten, banken en projectontwikkelaars. Maar nu kunt u als particulier ook investeren in landbouwgrond (agrarische gronden). Gemeenten, maar ook ontwikkelaars willen of moeten noodgedwongen van grondposities af welke eerder vaak waren opgenomen in structuurvisies. De lange termijn belegger kan zo feitelijk de rol van financier overnemen waarbij het rendement zich uitbetaald indien en zodra de crisis eenmaal is bezworen en (eerdere) bouwplannen weer actueel worden. Vraag ons naar de mogelijkheden.

U heeft eigenlijk altijd al wel de mogelijkheid gehad om te investeren in landbouwgrond, maar het was niet voor iedereen weggelegd. Dit heeft simpelweg te maken met de te hoge kosten die er voor betaald moet worden voor een bepaalde locatie. Door strategisch gelegen grond te verkavelen (in kleine kavels beschikbaar te stellen) is het voor de particulier betaalbaar geworden.

Investeren in landbouwgrond is hierdoor niet alleen betaalbaar geworden. U heeft hierdoor de mogelijkheid op verschillende locatie te investeren in landbouwgrond. De prijs voor agrarische grond In Nederland ligt gemiddeld rond de € 5,50 per m². Deze prijs wijkt af per provincie. De gronden worden niet geselecteerd op de agrarische kwaliteiten, maar eerder op een strategische ligging waarvoor een bepaalde plus wordt betaald.

Wilt u meer weten? Klik hier om een brochure aan te vragen.

« Terug naar vorige pagina