youtube

Identiteit

De initiatiefnemer van M2Beleggen heeft als eerste aanbieder in Nederland investeren in geografisch gespreide en verkavelde agrarische gronden geïntroduceerd. Hiermee is M2Beleggen ontstaan uit een grote vijver van kennis en ervaring op het gebied van de grondmarkt. Het bestuur wordt gevormd door mr drs Anthony Pieters  en mr. Bob Hodde. Bob Hodde werd na zijn studie fiscaal recht, belastinginspecteur en later belastingadviseur. Hij is onder andere verantwoordelijk voor compliance en juridische vraagstukken.

Anthony Pieters: Als bankier in Londen was ik vooral op korte-termijn resultaat gericht. Eenmaal terug in Nederland werd ik het tegenovergestelde door in grondposities te beleggen. Met aandelen heb ik nooit wat gehad. Het idee om je financiële lot in handen te geven van wildvreemden en de moeilijkheid van het inschatten van een verantwoorde marktkapitalisatie liggen hieraan ten grondslag. De tastbaarheid van grond als investering, heeft me altijd aangesproken. In mijn vroege jeugd al had ik gezien wat er allemaal kan wijzigen op het gebied van bestemmingsplannen. En wie heeft dat niet in zijn of haar omgeving gezien? Een fenomeen wat zich volgens mij vooral het komend decennium weer zal manifesteren.

We richten ons in hoofdzaak op goede contacten met Gemeenten en ontwikkelaars die deze noodgedwongen van hun balans willen of moeten halen. Het gaat dan om gronden welke eerder in een structuurvisie waren aangewezen als woningbouw locatie. Wij bieden lange termijn beleggers de mogelijkheid om in deze gronden te investeren vanaf 100.000 euro op basis van een ‘agrarische plus prijs’. Voor de gemeente is het een win/win situatie, want hoewel men nu moet afschrijven, krijgt men de grond weer aangeboden als de grond (weer) in zicht is voor een realisatie van bouwplannen en dat met een korting van 25% op de alsdan geldende prijs voor bouwgrond.

Kennelijk beseffen veel mensen dat met een investering in strategisch gelegen agrarische grond in elk geval wordt belegd in een object waarvan vaststaat dat de vraag stijgt, het aanbod daalt en dat het aanbod bovendien eindig is. Anders gezegd; er komt geen grond meer bij. Ik heb het wel eens beleggen met voorkennis genoemd.

Wij werken zonder prijzige bemiddelaars of een kostbare verkooporganisatie. Bij M2Beleggen heeft u dus niet te maken met tussenpersonen, maar gaat de aankoop van grond rechtstreeks. Hierdoor kunnen wij strategisch gelegen gronden al gauw 30% goedkoper aanbieden dan andere aanbieders.
Voor adresgegevens en KvK nummer klik op contact
Meer weten over M2Beleggen? Vraag een brochure aan »